dijous, 12 d’octubre del 2023

Taller de Sumi-e amb la Sensei Villadelprat (21 d'octubre)

   







'Estimar més és conèixer més'
Joan Mascaró i Fornés






Ens il·lusiona anunciar-vos que el proper dissabte, 21 d'octubre, es realitzarà un taller de Sumi-e al nostre i vostre petit zendo de Jikû-An a Ulldecona.

Com sempre, la persona que ho imparteix és la Sensei Maria Dolors Villadelprat. 

Tal com ens planteja la feina, els tallers permeten la continuïtat de les persones ja iniciades i, alhora, la iniciació de la gent sense experiència.

  • El preu és de 50 euros 
  • El taller comença a les 10:00 i dura al voltant de 3 hores i mitja

Després del taller es podrà compartir el dinar, cadascú portarà el seu. Abans del menjar es fa una petita tertúlia. Després es dina a l'aire lliure.

Hi ha una petita bassa de reg en la qual, si ve de gust, ens hi podem remullar.

En aquest enllaç hi trobaràs més informació sobre Maria Dolors, el seu art i la seva escola: http://www.villadelprat.com/autor/


Sumi-e

I com diu la Sensei: 


‘La pintura sumi-e és un camí del Zen com ho és l'ikebana, el tir amb arc, la poesia, les arts marcials o la cal·ligrafia. 

Els camins del Zen sempre estan acompanyats del silenci. Un silenci que convida a la pausa mental, indispensable per a explorar l'essència de cadascú de nosaltres, per fer aflorar la sensibilitat, la serenor i, així, trobar un espai de pau’.

L'austeritat és un principi important en el Sumi-e. S'ha d'utilitzar només tinta negra i descobrir les diferents sensacions cromàtiques que es  poden transmetre amb diferents tonalitats de tinta més o menys intenses. 

Els tons de la tinta, la força o subtilesa de les pinzellades i els espais buits seran el llenguatge que ens ha d'alliberar l’esperit’.


Queden places, no calen coneixements previs T'hi apuntes?



'Fer de cada espai on s'estigui, un lloc net, airejat, és clar, un oasi per a un mateix i per als altres. Un lloc on no entri el soroll inútil. 

Observar les disciplines humils. Fidelitat a les petites coses. Deixar cada recinte, cada objecte, més net, en la mesura del possible més agradable a la vista que abans d'haver-hi ingressat, d'haver-lo tocat...

Prendre una mica de vi a la nit, com una deliciosa medicina. La cervesa, aliment líquid. La sidra, essència del verger...'

Marguerite Yourcenar




Salut, bellesa i gassho profund

🙏